Wnioskodawca: Prezydent Miasta/WRM Data złożenia projektu: 2011-07-22 Data wydania decyzji: 2011-07-26 Status projektu: Projekt podjęty Komisje opiniujące: - Komisja Finansów Publicznych - Komisja Edukacji, Kultury i Sportu |
---|
Projekt - druk nr 126 Uchwała Nr ... ... ... Rady Miasta Nowego Sącza z dnia ... ... ...
w sprawie: zmiany uchwały w sprawie przystąpienia Miasta Nowego Sącza do projektu: „Profesjonalista na rynku gastronomicznym” realizowanego w ramach Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, działania 9.2 „Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego” Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Na podst. art. 12 pkt. 4 w związku z art. 6 ustawy z dnia 5 czerwca 1998 r., o samorządzie powiatowym (tj. Dz. U. Nr 142, poz. 1592 z 2001 r., z późn. zm.), art. 193 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r., o finansach publicznych (Dz. U. Nr 157, poz. 1240 z późn. zm.) art. 28a ustawy z dnia 6 grudnia 2006 r., o zasadach prowadzenia polityki rozwoju (tj. Dz. U. z 2009 r., Nr 84 poz. 712, z późn. zm.), Rada Miasta Nowego Sącza na wniosek Prezydenta Miasta, uchwala co następuje:
§ 1. W uchwale Nr LV/586/2009 Rady Miasta Nowego Sącza z dnia 24 listopada 2009 r., w sprawie: przystąpienia Miasta Nowego Sącza do projektu: „Profesjonalista na rynku gastronomicznym” realizowanego w ramach Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, działania 9.2 „Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego” Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, wprowadza się następujące zmiany:
„§ 1 ust. 3. Upoważnia się Prezydenta Miasta do zaciągnięcia zobowiązania finansowego na pokrycie wkładu własnego w okresie realizacji projektu tj. od 02.11.2009 r. do 31.12.2011 r. do kwoty: 192 724,80 PLN tj.:
§ 2. Wykonanie Uchwały powierza się Prezydentowi Miasta Nowego Sącza.
§ 3. Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
Przewodniczący Rady Miasta (-) Jerzy Wituszyński
UZASADNIENIE DO UCHWAŁY
Projekt pt.: „Profesjonalista na rynku gastronomicznym” jest realizowany przez Miasto Nowy Sącz w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, działania 9.2 „Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego”. Projekt dotyczy realizacji dodatkowych zajęć pozalekcyjnych i pozaszkolnych podnoszących kompetencje zawodowe uczniów oraz zakupu wyposażenia szkół ponadgimnazjalnych kształcących na kierunku: technik żywienia i gospodarstwa domowego, technologii żywności, organizacji usług gastronomicznych, kucharz, kelner oraz zasadniczej szkoły zawodowej: kucharz małej gastronomii, cukiernik. Projekt realizowany jest w partnerstwie Miasta Nowego Sącza - Lidera projektu z Powiatem Nowosądeckim. Ze względu na możliwość poszerzenia zakresu projektu i umożliwienia beneficjentom skorzystania z dodatkowych kursów i zajęć w ramach otrzymanych środków uzyskano zgodę Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Krakowie na wydłużenie okresu realizacji projektu do 31.12.2011 r. Projekt jest finansowany w 85% z Europejskiego Funduszu Społecznego oraz 15% wkładu własnego Partnerów projektu. Budżet projektu oraz zobowiązania finansowe Miasta Nowego Sącza pozostają bez zmian.
|
UWAGI: |
![]() |