Kategoria: Wydarzenia
W Restauracji Ratuszowej w Nowym Sączu odbyło się spotkanie poświęcone sztuce kulinarnej oraz tematyce winiarskiej, na którym zaprezentowały się winnice z Nowego Sącza i Sądecczyzny: winnica „Strugi” z Nowego Sącza, winnica „Zawadka” z Zawadki oraz winnica „Tabu” z Jazowska.
Na spotkanie zostali zaproszeni dziennikarze oraz blogerzy wini: Jerzy Moskała i Robert Szulc oraz food blogerzy Kamila Tokarska i Joanna Krzewińska. Serwowano zarówno dania kuchni regionalnej jak i żydowskiej: zupę kminkową, czulent z kluskami muszkatołowymi, smalec z ogórkiem, śliwki w boczku, ozorek w sosie chrzanowym, kaszankę, flaki, gołąbki.
[POBIERZ ZDJĘCIA]
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Autor: Biuro Prasowe UM/AM, fot. Rober Szulc
Źródło: Centrum Informacji Turystycznej
Dodano: 2018-10-23 11:03:08